Sic transit gloria mundi

My name is Ozymandias, king of kings: Look on my works, ye Mighty, and despair! Percy Bysshe Shelley

23 Ocak 2011 Pazar

Borussia Dortmund - Stuttgart

Dün Borussia Dortmund sahasında, ligde zor günler geçiren Stuttgart'ı ağırladı. İkinci yarıya deplasmandaki Leverkusen maçıyla iyi bir başlangıç yapmıştı Dortmund ama bu sefer malesef 1 puanla yetinmek zorunda kaldı. O muhteşem stadyumda, harika seyircisi önünde nasıl puan kaybediyorlar anlayamıyorum. Üstelik de dün 1-0 öne geçmesine rağmen Dortmund, 85.dakikada yediği golle adeta yıkıldı.

Dortmund, maça 2 as oyuncusundan yoksun, 1 as oyuncusunu da yedek kulübesinde oturtarak başladı. Asya Kupası'nda yarı finale kadar yükselen Japonya Milli Takımı'nda bulunan Kagawa ve orta sahada Nuri'nin yanında oynayıp, takımın defansif yükünü çeken Sven Bender dizindeki sakatlık nedeniyle yoklardı. Jurgen Klopp ise takımın golcüsü Lucas Barrios'a ilk onbirde şans vermedi. Takımın genç yıldızı "süper" Mario Götze güzel bir golle 43.dakikada takımını öne geçirdi ve devre arasına öyle girildi. İkinci yarıda da oyun çok farklı değildi. Genelde Dortmund baskısı vardı ama Stuttgart da önemli şanslar yakalıyordu. Lucas Barrios, Kuba ile değiştirilince uzun zamandır ilk defa Dortmund'u 2 forveti beraber oynarken gördüm, üstelik takım 1-0 öndeyken. Bu değişiklikle oyun daha çok yıkıldı Stuttgart yarı alanına. Fakat Dortmund'a, Jurgen Klopp'un bu kumarı pahalıya mal oldu. 85'te Pogrebnyak'ın golü geldi ve maç 1-1 sona erdi.

Dortmund'lu oyuncular Stuttgart kalesi önünde biraz daha becerikli olabilselerdi sonuç çok daha farklı olabilirdi. Ayrıca Dortmund bu maçta Sven Bender'in yokluğunu hisseti. O'nun yerine oynayan DaSilva iyi bir oyuncu olmasına rağmen Bender kadar sert bir oyuncu değil, bu nedenle Stuttgart orta sahayı zaman zaman kolay geçti. Maçla ilgili ilginç istatistikler de var. Kaleye atılan toplam şutlarda 21-7, gol pozisyonlarında ise 13-6 Dortmund üstünlüğü bulunuyor. Topla oynama oranı ve ikili mücadeleleri kazanma oranlarında da %56'lık Dortmund üstünlüğü bulunuyor. Ama sonuçta maç 1-1 berabere bitti ve her iki takım da birer puan aldılar. 80720 seyirci önünde üstün oyununa rağmen maçı kazanamadı Dortmund ve Leverkusen'in bugünkü Mönchengladbach galibiyetiyle puan farkı 11'e indi. Korkutma bizi Dortmund...

Son bir not: Maçı izlediğim kanaldaki spiker, sürekli olarak Schmelzer'e "birthday boy" dedi. Bunu yaklaşık 10 kere falan söyledi, anladık ki dün yani 22 Ocak, Schmelzer'in doğum günüymüş. 23 yaşına girdi. Doğum günü kutlu olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder