Sic transit gloria mundi

My name is Ozymandias, king of kings: Look on my works, ye Mighty, and despair! Percy Bysshe Shelley

15 Ocak 2011 Cumartesi

Kaldığımız Yerden Devam

Bundesliga'nın ikinci yarısı dün Dortmund'un Leverkusen deplasmanındaki 3-1'lik galibiyetiyle başladı. Maça hızlı ve etkili başlayan, özellikle Nuri'nin duran toplarıyla pozisyon bulan Dortmund'un, ayakta top tutmadan hızlı bir şekilde ileriye doğru oynama çabası Leverkusen'i biraz zorladı. Daha sonra dengeye oturan maçta ilk yarı golsüz beraberlikle sona erdi. İkinci yarıya yine Dortmund etkili başladı ve tam altı dakikada üç gol birden bularak skoru birden 3-0'a getirdi. Daha sonra kontrollü oynayan Dortmund, kalesinde birkaç tehlikeli atak gördü ve Kiessling'in golüyle maç 1-3 sona erdi.

Dünkü maçta Nuri duran toplar dışında pek etkili olamadı, hatalı pasları gözlerden kaçmadı henüz ikinci yarıya tam olarak hazır değil sanırım. Maçta iki gol atıp bir de asist yapan Grosskreutz maçın yıldızıydı. Ben şahsen Grosskreutz'un futbol yeteneklerinin üst düzey olmadığını ama fiziksel gücünü sahaya çok iyi yansıttığını düşünüyorum. O'nu takımda genellikle pes etmeyen, hep mücadele eden ve fiziksel mücadeleleri kazanan isim olarak görmek mümkündür. Ligde girdiği ikili mücadeleleri yüzde 45 gibi hücum oyuncusu için yüksek bir oranla kazanmış olması da bunun bir göstergesidir. Ayrıca Dortmund doğumlu olup, bizim mahallenin çocuğu olması ve hep savaşması onun çok sevilmesini sağlıyor. Dün de benim, onun yetenekleri konusundaki düşüncelerime nispet yapacak şekilde oynaması beni de şaşırttı. Bir diğer öne çıkan isim ise Dortmund'un en genç oyuncularından Mario Götze oldu. Oynadığı etkili oyunu bir de golle süslemeyi başardı. Maçta Bayer Leverkusen takımından da bir oyuncu dikkatimi çekti. Defansın önemli isimlerinden Friedrich maç boyunca adeta döküldü ve mağlubiyette önemli bir rol oynadı. Ayrıca iki takımın orta sahasında oynayan Bender kardeşlerden de Sven Bender ikizinden ilk yarıda kaybettiği maçın öcünü almış oldu.

Shinji Kagawa Asya Kupası'ndayken ve Lucas Barrios ilk onbir başlamamışken üstüne Nuri de çok iyi bir performans sergilememişken Leverkusen deplasmanında maç kazanmayı bilen Dortmund'da gerektiği zaman başka oyuncuların sahne alması Dortmund'u her geçen gün daha da durdurulamaz bir takım haline getirecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder