Sic transit gloria mundi

My name is Ozymandias, king of kings: Look on my works, ye Mighty, and despair! Percy Bysshe Shelley

13 Ocak 2011 Perşembe

Şampiyonluk Yürüyüşü Başlasın

Bundesliga'da sezonun ikinci yarısı yarın Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund maçıyla başlıyor. Ligin ilk yarısında harikalar yaratan lider Dortmund'un ikinci yarıdaki performansının nasıl olacağını çok merak ediyorum.

Bundesliga'da Dortmund'u bu sezon bir ihtimal zorlayabilecek 2 takım olduğunu düşünüyorum. Bunlardan birincisi liderin en yakın takipçilerinden Bayer Leverkusen, diğeri ise beni her zaman korkutan Bayern Münih. Bayern'in durumu pek iç açıcı olmasa da liderle puan farkı 14 olsa da seri galibiyetler yakalayıp şampiyonluğa asılacaklarmış gibi bir korku yaşıyorum. Leverkusen de Dortmund'un diğer takipçileri arasındaki en potansiyelli takım olarak göze çarpıyor. Zaten yıllardır göze hoş gelen futbol oynuyorlar, onların da ikinci yarı performansını merakla bekliyorum.

Yarınki açılış maçı belki de Dortmund için sezonun en önemli maçı olabilir. Ligin ilk yarısını Frankfurt deplasmanında mağlubiyetle tamamlayan Dortmund ikinci yarıya da Leverkusen mağlubiyetiyle başlarsa hem moraller bozulur hem de puan farkı 7'ye iner. Yarınki maçı Dortmund kazanmayı başarırsa Leverkusen'le puan farkını 13'e çıkarır ve artık Leverkusen'in onları yakalaması çok zor hale gelir. Kısaca, Dortmund yarın en azından yenilmemeli.

Leverkusen'de Burak Kaplan dışında eksik yok. Dortmund'da ise Kehl, Kringe, Owomoyela ve Asya Kupası'ndaki Shinji Kagawa yoklar. Ufak tefek sorunları olan Weidenfeller, Barrios ve Götze ise oynayabilecek durumdalar. Yarın 21:30'da heyecan yeniden start alıyor, Dortmund'la şampiyonluk yürüyüşümüz başlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder